05 jan

Online bestelautoverzekering afsluiten

Wilt u snel een goedkope bestelautoverzekering afsluiten? Dat kan online binnen 5 minuten geregeld zijn met de Lancyr bestelautoverzekering. Naast een voordelige premie biedt de Lancyr bestelautoverzekering ook uitstekende voorwaarden.

Bedrijfsauto verzekeren

Stel u heeft een bedrijfsauto gekocht. Dan moet deze verzekerd als u daar de weg mee op gaat. Een bedrijfsauto verzekeren kan op verschillende manieren. Echter maken wij bij Lancyr onderscheid tussen een personenauto verzekering en een bestelauto verzekering.
Er is vrij veel verwarring ontstaan over welke verzekering geschikt is voor welke situatie. Om daar meer duidelijkheid in te krijgen is er voor een zakelijke autoverzekering (personenauto) en een bestelautoverzekering (Bestelauto, – bus, grijs kenteken) een funnel gemaakt waar direct online afgesloten kan worden.

Wat is een bestelauto?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig om een bestelauto te herkennen. Naast de uiterlijke kenmerken is een bestelauto te herkennen aan de beginletters op het kenteken. Dit zijn namelijk altijd een ‘B’ of een “V”. Een bestelauto wordt ook wel eens grijs kenteken genoemd. Echter heeft deze auto gewoon een geel kenteken. De term “grijs kenteken” is afkomstig van het kentekenbewijs. Deel I was aanvankelijk grijs, tegenwoordig is deze groen.
Bent u dus in het bezit van een bestelauto? Dan bent u wettelijk verplicht een bestelautoverzekering af te sluiten.

Verschillende soorten dekkingen bij een bestelautoverzekering

Net als voor een particuliere- of zakelijke autoverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen en enkele aanvullende verzekeringen. Het is hierbij belangrijk te kijken naar de voorwaarden van deze dekkingen. In het kort bent u met een WA dekking verzekerd voor de schade die door u is aangericht bij de tegenpartij. Met een WA beperkt casco bent u onder andere verzekerd voor diefstal, storm- en natuurschade. Wilt u volledige dekking? Kies dan voor WA volledig casco. Hiermee bent u zelfs verzekerd bij een eenzijdig ongeval.