16 aug

Online een autoverzekering afsluiten

Bent u van plan om een nieuwe auto aan te schaffen? Dan zult u er natuurlijk ook voor moeten zorgen dat deze op een juiste wijze is verzekerd. Iedereen in Nederland is verplicht om zijn auto, scooter of motor te verzekeren. De minimale benodigde dekking is een WA-verzekering. Wij zullen u adviezen geven over het (online) afsluiten van een autoverzekering.

Verschillende verzekeringen

Wanneer u op zoek gaat naar een verzekering moet u rekening houden met de verschillende mogelijkheden die er zijn. Allereerst heeft u een WA-verzekering. Deze verzekering dekt u voor de schade die u bij een ander aanricht. Bij dit type verzekering heeft u ook nog de mogelijkheid om een diefstalverzekering erbij toe te voegen. Dit spreekt natuurlijk voor zich, want bij een eventuele diefstal zal dit vergoedt worden. De meest uitgebreide verzekering is een allrisk verzekering. Dit vergoedt zowel de schade aan de auto van de tegenpartij, maar ook aan uw eigen auto.

Daadwerkelijk afsluiten

Gaat u dan toch echt een autoverzekering afsluiten? Dan doet u er goed aan om autoverzekering te vergelijken. Op deze manier komt u tot een zo goed mogelijke keuze en zal het financieel zo aantrekkelijk mogelijk worden. In deze vergelijking moet u ook de kleinere partijen op de markt meenemen, want deze hebben over het algemeen aantrekkelijke aanbiedingen lopen om de grote spelers een loer te draaien.

Hoogte van de maandelijkse kosten

De maandelijkse kosten van de verzekering zullen afhangen van uw auto, de aanschafwaarde en de ‘leeftijd’ van de auto. Wanneer u een hoog maandelijks bedrag betaald zult u dit ook op een manier omlaag kunnen halen. Dit zal gemakkelijk kunnen door het eigen risico omhoog bij te stellen. Op deze manier zal de verzekeraar een stuk minder risico lopen op hoge kosten bij het maken van eventuele schade.