22 nov

Dagwaarde van uw auto

Wanneer u, uw auto verzekert is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Denk hierbij aan onder andere:

  • Het aantal schadevrije jaren dat u hebt opgebouwd;
  • Uw rijervaring;
  • Wilt u, uw eigen auto ook verzekeren (Casco);
  • Hoeveel kilometers rijdt u per jaar;
  • Uw eigen risico;
  • Dagwaarde van uw auto.

In dit artikel behandelen we alleen de dagwaarde van uw auto.

Hoe bepaal ik de dagwaarde van mijn auto

De dagwaarde van uw auto is een percentage van de cataloguswaarde (nieuwwaarde) van uw auto. De dagwaarde kunt u bepalen aan de hand van onder andere het aantal kilometers dat u heeft gereden, accessoires en het aantal gereden kilometers.

Wanneer u een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten, of gaat overstappen, is het belangrijk dat u eerst de dagwaarde van uw auto bepaalt. Online kunt u tientallen websites raadplegen om deze te bepalen. Deze websites tonen de cataloguswaarde en komen via een slimme berekening op de dagwaarde van uw auto uit.

Waar gebruiken verzekeraars de dagwaarde van mijn auto voor

De dagwaarde van uw auto heeft veel invloed op de premie van uw autoverzekering. Zoals u kunt begrijpen zal de premie bij een auto met een dagwaarde van €75000 een stuk hoger liggen dan bij een auto van €7500. Wanneer u schade rijdt, of wanneer uw auto gestolen wordt zal er een veel hoger bedrag uitgekeerd moeten worden.

Ik heb de dagwaarde van mijn auto berekend, wat nu

Wanneer u de dagwaarde van uw auto hebt berekend, door het invoeren van uw kenteken, is het tijd om de volgende stappen te doorlopen. Voer uw geboortenaam, postcode, huisnummer, schadevrije jaren, leeftijd behalen rijbewijs, dekking (enkel WA of WA + Casco), uw eigen risico en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt in en klik op ‘bereken premie’.

U krijgt nu een overzicht van de verschillende verzekeringen te zien en de bijbehorende maandelijkse kosten. Op deze manier ziet u in één overzicht bij welke verzekeringsmaatschappij u het goedkoopste uit bent. Wij raden u aan om niet gelijk voor de goedkoopste verzekeringsmaatschappij te gaan, maar eerst de maatschappijen goed tegen elkaar af te wegen voor u, uw definitieve keuze maakt.

Veel succes bij het berekenen van de dagwaarde van uw auto en het uitkiezen van een (nieuwe) verzekeringsmaatschappij voor uw auto!